4.kolo

28.08.2010 16:30

Naše zápasy s Koněšínem - podzim 2:2 a doma 6:2 pro nás. Koněšín si naposledy doma zastřílel proti postupijícímu týmu ze 4. Trnavě a podle jejich slov to bude favorit na sestup.

Naplno bodovat už bylo nutností…

Koněšín – Rudíkov-Trnava „B“  4:0 (3:0)

Branky: 14´Zahradníček, 33´Konečný, 41´ 66´Ševčík

Rozhodčí: Müller

Diváků: 100

Sestava Koněšín: Šteffl – Špaček (72´Vošmera), Betka, Králík, Ošmera – Chalupa, Konečný, Zahradníček (46´Kafoněk), Pospíšil – Janda (61´Karásek), Ševčík

    V rámci třetího kola nové sezóny jsme v prvním domácím utkání přivítali soupeře z Trnavy, který do naší soutěže loni postoupil ze čtvrté třídy, takže pro naše Áčko soupeř docela neznámý. Aktuální postavení v tabulce před zápasem naznačovalo, že by to mohl být „atraktivní“ souboj o poslední místo, nakonec z toho ale byl jednoznačný výsledek.

   Do utkání jsme nastupovali oproti minule v pozměněné sestavě, kdy se na stopera vrátil snad už uzdravený Špajda a v záloze tentokrát nastoupila naše nejmladší čtveřice. Nezačali jsme ale zrovna dvakrát aktivně. K zakončení (naštěstí vždy mimo branku) se tak v první čtvrthodině dostávali pouze hosté, jejich pokusy ale postrádali razanci a přesnost. Snad to bylo zapříčiněno jen změněným rozestavením a počáteční nesehraností záložní řady. Poprvé jsme se k brance soupeře osmělili až po čtvrthodině hry a hned z toho byl první gól…respektive haluz. Vysoká svíce padla Citrónovi na stehno a od tyče se míč došoural za brankovou čáru. Nic to ale nemění na tom, že to byl tvůj první gól za mateřský Koněšín, že ano - Petře !!!

   Ovšem o co byl první gól náhodnější, o to krásnější byla branka druhá: k přímému kopu se z levé strany postavil Konečný a trefil neskutečně do vzdálenějšího vinglu, kdy se míč na chvíli zatřepotal v obloku branky.

   Video s názvem „Pičo vole to jsem neviděl“ naleznete na webu soupeře na adrese:

https://www.fkrt.cz/muzi-b-konesin-rt-b-40-22.8.2010-video.p345.html

   V reálu to ovšem vypadalo ještě geniálněji a je to jednoznačný kandidát na gól sezóny (taxu ještě upřesníme).

   Ale pokračujme zpátky…uklidnění se tímto dostavilo i na naše kopačky a další vyložená šance na sebe nechala dlouho čekat. V podstatě v zápětí se do svého typického zakončení dostal tváří v tvář gólmanovi soupeře Ševčík, ale bohužel také typicky zakončil. Jeho chvíle ovšem ještě měly teprve přijít. Ve 41´minutě jsme konečně jednou nenakopli míč z obrany zbůhdarma dopředu, ale postupným útokem a několika přihrávkami jsme se dostali až k vápnu a Ševča si tak mohl spravit chuť – 3:0.

   Poločas druhý – to už byla jenom taková poklidná dohrávka. Místo toho, abychom si proti takovému soupeři vylepšili skóre, tak jsme zvolili variantu neunavit se. Většinou jsme tak v zakončení volili nesmyslné střely z dálky mimo bránu. I přes poklidnější průběh se do stoprocentní šance dostal Janda a po něm také znovu Ševčík, pokaždé se ovšem vyznamenal hbitý gólman Liška – asi nejlepší hráč soupeře. I přesto se Ševča dočkal podruhé. Když to nejde v samostatném úniku, tak stačí zvolit střelu z vápna a je to. Další Ševčova šance pak později skončila pouze na tyči a i nebezpečnou střelu vystřídavšího Karáska brankář hostí bravurně zpacifikoval. Mimochodem Karda si jako čistokrevný stoper na pozici útočníka nevedl vůbec špatně.

   Zápas, kde bodovat už vzhledem k našemu postavení bylo nutností, jsme zvládli docela obstojně. Pozitivem je, že se nám vyprázdnila marodka. Hra sice z naší strany nebyla kvalitativně ještě srovnatelná s tím, co jsme předváděli v sezóně minulé, ale určité zlepšení už šlo vypozorovat. Soupeř, který držel herně krok pouze v prvním poločase, nám to podstatně i usnadnil. Nechci být zlým prorokem a nikomu to nepřeju, ale myslím si, že s tímto projevem s parametry čtvrté třídy to budou mít docela těžký se udržet…

Kontakt

sláňa

marekkonfrst@seznam.cz

773 477 007

Klubové zprávy

 PÁ 17:50 sraz na travnatým hřišti

18:00 trénink

 

Následující zápas

Sobota 10:15

Benfika - Třebenice

 

sraz 09:00


Poslední zápas

15.5.11 Neděle 16:30

Radkovice - Benfika  0:0